“YANLIŞA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

(Haber Merkezi) – Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, geçtiğimiz günlerde başlatılan ve ardından belediye tarafından durdurulduğu açıklanan doğal gaz çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yanlışa asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Çaylı, açıklamasında şunları söyledi;
“Saygıdeğer Hemşehrilerim,
İlçemizin uzun yıllardır beklediği doğalgaz inşası başladıktan sonra son günlerde Yenice sokaklarında yalan, yanlış karalama ve siyasi rant elde etme adına, AKP Karabük Milletvekili adayları ve AKP yöneticileri tarafından kurumum ve şahsım hakkında olumsuz etkilenmesini istedikleri sokak dedikoduları üretmeye başlamışlardır.
Konuşulan her şeyin bugüne kadar olduğu gibi yalan ve karalama olduğunu ve dedikodulardan ibaret olduğunu tüm samimiyetimle belirtmek isterim. Bu dedikodulara açıklık getirmek artık zarureti hâsıl olmuştur.Yenice Belediyesi yönetimi olarak Yenice için ne gerekiyorsa , verilen ama tutulmayan sözlere rağmen, alt ve üst yapıda yaşanacak büyük külfetin maddi her türlü sorumluluğu üzerimize alarak Yenicemiz için doğalgaz konusunda her zaman olması gerekeni fazlasıyla yapmaya hazırız dedik ve tüm ekibimizle hazırız ve gereğini de yaptık,yapmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz aylarda Yenice Belediye Başkanlığı ve Kargaz Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş ( KARGAZ olarak doğalgaz işbirliği protokolü imzaladık. İmza altına alınan protokolün 4.maddesinin 7.fıkrasında yer alan “ Kazı yapılan alanlardan çıkacak olan hafriyat ve diğer atıklar KARGAZ tarafından BELEDİYE’nin gösterdiği alanlara dökülecektir. BELEDİYE, hafriyat dökümü nedeniyle KARGAZ’dan herhangi bir bedel talep etmeyecektir. Hafriyat hiçbir şekilde sahada bekletilmeyecektir. KARGAZ çalışması tamamlanan güzergahı temizleyip kullanıma hazır hale getirecektir ” denilmektedir.
Protokolde boruların üzeri sıkışabilir dolgu malzemesi serilecek ve kademeli olarak kompaktörle sıkıştırılacaktır denilmesine rağmen bu hükme uyulmamıştır. Hükme uyulmadığı için ve vatandaşlarımızdan gelen tepkiler üzerine çalışmalar tarafımızca durdurulmuştur. İşe başlamadan önce borular geldiği gibi sıkışabilir malzeme ve gömlekleme malzemesi stoklanması gerekirken yangından mal kaçırırcasına sadece boruları yıkıp diğer malzemeleri getirmeden yapılan uygulamanın yanlışlığı gereği belediyemizce protokole uyması sağlanabilmesi için protokole uygun hale gelinceye kadar çalışma yapmama konusunda ikaz edilmiştir.
Oy devşirme adına ben yaptım oldu. Ben ne yaparsam olur mantığını Yenice Belediyesi şuana kadar hiç uygulamamıştır yasa ve teknik ne gerektiriyorsa o şekilde bir çalışma prensibini uygulamıştır ve uygulamaya devam edecektir. Siyasi rant peşinde koşanların anlayışı Eskipazar ilçemizde ben yaptım oldu mantığıyla heyelan alanına yapılan ve kullanılmayacak hale gelen hastaneyi yapma mantığı aynen Yenicemizde de aynı siyasi ekip tarafından uygulanmaya çalışılmaktadır. Biz buna bugüne kadar müsaade etmedik bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz. Devletimizin ve milletimizin bir kuruşunu bile heder etmeden yerli yerince harcama gayreti içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Protokole uymayan yüklenici firma sokakları temizlemeyerek çamur deryasına bulamıştır.Sokakları çamur deryasına çevirdiler diyen vatandaşlarımızın mağdur olmaması için itfaiye ekiplerimiz tarafından sokaklar tazyikli su ile yıkayarak temizledik. Vatandaşlarımızın yaşamlarındaki olumsuzlukları ortadan kaldırdık ve bundan sonrada olumsuzluklara izin vermeyeceğiz ta ki vatandaşımızın hizmet alırken aynı zamanda o hizmetin karşılığında bazı sıkıntılar yaşasa bile yaşam şartlarını zora sokacak hiçbir çalışma bizim tarafından kabul edilemeyeceğini Aziz Yenice halkımıza beyan etmek isterim. Siyaset çözüm üretme sanatıdır. Siyaseti ben yaptım oldu mantığı ile yapanların yöntemleri her zaman yanlış olmuş ve yaptıkları fitne, fesat ve dedikodular her defasında ellerinde patlamıştır. Onlar dedikodu yapar fakat kervan yürür.
Kıymetli Hemşehrilerim, Ben Yenice halkım için gövdemi taşın altına koyarım gerekirse canımı veririm. Zeki ÇAYLI ve ekibinin tek derdi halka hizmettir. HALKIMIZ NE DERSE O! BİRLİKTE BAŞARDIK, YİNE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ.”