CUMHURİYET VE YENİCE MUSTAFA AKAY

Cumhuriyet ve Yenice…. Bizim iki kutsalımız… Büyük Atatürk, çalışma arkadaşlarına bir 28 Ekim günü ” Yarın Cumhuriyeti kuruyoruz” arkadaşlar der…Ve,  29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’imiz kurulur…

Cumhuriyet, Türkiye’ye neler kazandırdırdı, neler yaptı diye uzun uzun yazmaya gerek yok.

Cumhuriyet, Türkiye’ye benliğini kazandırdı… Karanlıktan  kurtardı ,aydınlığa ulaştırdı… Bugün,  O’nun nimetleriyle köşe başlarını tutanlar düşmanlık etseler de, kin besleseler de Cumhuriyet onları da adam yerine koydu.

Yenice Gazetesi de bir 28 Ekim tarihinde kuruldu. Kuruluş nedeni, her yıldönümünde Cumhuriyet’i büyük bir coşku ile kutlamak, Yenice’nin adını ve sorunlarını duyurmaktı.

Bugün her ikisi de amaçlarına ulaşmışlardır.

Türkiye, son  yıllarda patinaj yapar duruma düşürüldüyse de bir dünya devletidir. Yıkmak isteyenlere inat, dimdik ayaktadır.

Yenice, bugün Yenice Gazetesi’nin dile getirdiği sorunları aşmış ve ülkenin incisi sayılabilecek bir ilçesi durumundadır. Bunda hem Cumhuriyet’in hem de Yenice Gazetesi’nin payı büyüktür.

Cumhuriyet’in 95, Yenice Gazetesi’nin 46. yıllarını büyük bir  coşku ve heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu  Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarıyla Yenice Gazetesi’nin kurucusu Sabri Akay’ı, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Yenice Gazetesi…

Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Sabri Akay…