DİREKTEN DÖNMEK MUSTAFA AKAY

Yüksekokul’da açılacak iki bölümün YÖK tarafından reddedilmesi üzerine Yüksekokul Müdürü Prof. İsmail Karacan ve gazeteci  Fahri Elieyioğlu çok iyi bir iş başararak, olayın direkten dönmesini sağladılar.

Yeni bölümlerin reddedildiği haberini hemen sitesinde duyuran Fahri  Elieyioğlu, ilçede tepkilerin oluşmasını  gerçekleştirerek, tam anlamıyla direkten dönen olayı Yenice’nin lehine çevirdi. Olayın sosyal medyada çığ gibi yayılması üzerine durum Başbakan Sayın Binali Yıldırım’a intikal ettirildi. Ve, verilen bir talimatla olay mutlu sonla bitti.

Burada teşekkür edilecek çok sayıda insan var. Bunlar;  Okul Müdürü İsmail Karacan,  Fahri Elieyioğlu, Yüksekokul Derneği yöneticileri Mücahit Toprak ,  Temel Derebaşı,  AKP ilçe  yöneticileri , talimat veren Başbakan Binali Yıldırım  ve  Karabük Milletvekili M.Ali Şahin.

Şimdi, Yenicelinin gelecek dönemde yapacağı bir iş daha var. Açılacak bu bölümlere Yenice ve çevresi ile ülke genelinden öğrenci gelmesini sağlamak. Bunun için de yerel yönetimler, dernekler, sivil toplum örgütleri, öğrenci yurtları ve öğrencileri konuk eden kuruluşların Yenice’yi ve okulu tanıtıcı broşürler bastırarak yurdun dört bir yanına göndermek gerekir. Yoksa,  öğrenci gelmezse, bölümlerin kapanma riski devam edecektir.