GÜNDEMİ HES BELİRLEYECEK DEMİŞTİK MUSTAFA AKAY

Erken seçimin  en önemli gündem maddelerinden birisinin Yenice Şeker Kanyonu’ndaki HES olacağını ileri sürmüştük.

Bu iddiamız her geçen gün pekişiyor. Milletvekili adayları artık Yenice  HES’le ilgili değerlendirmelerini peş peşe yapıyorlar. Konunun sürekli gündemde olmasından mutlu olduğumuzu ve bunun bizim amacımızı gerçekleştirmede yarar sağladığını da vurgulamak gerekir.

Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili’nin söylemleri ise HES’le ilgili en çok dikkat çeken olgu haline geldi.

Sayın Vergili, HES’i satın alacağını ve  doğa tahribatını önleyeceğini söylüyor. Bu söylemden anlaşılan  bir kazanç elde etmeyeceğidir.

O zaman belediye mevzuatı mücavir alanının bile dışında olan bir yere  kent halkının kaynaklarını harcama yetkisini vermekte midir diye sormak gerekir.

Sayın Vergili’nin kendi ölçülerinde çılgın projeler yaptığı görülmektedir. Ancak, Şeker Kanyonu’ndaki olay çok daha süper yetkileri ve projeleri içerir ki, yapılması olanaksızdır.

İçişleri Bakanlığı,  Çevre ve Su İşleri Bakanlığı, hatta Bakanlar Kurulu’nu ilgilendiren bir devasa sorun  yumağı çıkar insanın karşısına..

Sayın Vergili’nin başından beri Yenice’deki HES yapımına karşı olduğunu ve verilen mücadeleye destek verdiğini biliyoruz. O anlamda kendisine teşekkür ederiz.

Ancak, kendisine daha pratik bir çözüm yolu göstermeyi de görev biliyoruz.

Cumhur İttifakı’nın şu andaki en güçlü ismi Devlet Bahçeli’dir. Sayın  Vergili, Sayın Bahçeli’ye konuyu iletse ve konudan Cumhurbaşkanını haberdar ederek, bu işin durdurulmasını istese olay anında çözülecektir.

Öneri bizden, yapmak Sayın Vergili’den… HES bu şekilde durdurulursa, Karabük halkı için kullanılacak kaynak da yerinde kalır ve ilin varoşlarının hizmetleri daha çabuk getirilir.