DR. EROL KARAN

MUSTAFA AKAY
Yenice’ye atandığında, ortak dostlarımızın selamıyla bizi bulmuştu. Sessiz, sakin ve alçakgönüllü,  içten birisiydi. Akrabaları arasında dostumuz ve partilimiz olanlar vardı. Kanımız kaynadı, uyum sağladık.
İnsanı seven, yardımsever ve emeğe saygı duyan bir insandı. Yurtseverdi.
Yenice’de insanların sağlık alanında hep yardımına koştu. Paraya pula önem vermedi. Bazıları gibi gösteriş meraklısı değildi.
Siyasete çok fazla ilgi duyan bir kişi olmasa da dünyaya soldan bakıyordu.
Birgün geldi,  Zonguldak’tan milletvekili adayı olacağını söyledi. Bir süre sonra da rotayı Karabük’e çevirdi. Örgütü bile olmayan DSP’nin Karabük Milletvekili adayı oldu.  Sonuçta, yeni il olmuş Karabük’ün ilk milletvekillerinden birisi oldu. Kendisini Yenice Milletvekili olarak görüyordu. Yıllarca baktığı hastaları, O aday olunca sandıkları doldurmuşlardı. İki dönem milletvekilliği yaptı. Ecevit’i satmayan ender milletvekillerinden birisiydi. İsteseydi, maddi anlamda çok kazanımlar elde edebilirdi. Gösterişsiz tavrını hiç terk etmedi.
Tek hatası, seçimlerden sonra Yenice’ye değil, Antalya’ya yerleşmesi idi. Yenice’ye yerleşmiş olsaydı, yine bağırlara basılırdı.
Ölümü de sessiz sedasız oldu. İzmir’de toprağa verildi. Yenice ve köylerinde bugün bile anımsanan hizmetleri oldu. O hizmetler sayesinde bugün selleri daha az tahribatla atlattık.
Işıklarda uyusun.