GÜNEŞ SEÇİM BURCUNDA MUSTAFA AKAY

Güneş seçim burcuna yavaş yavaş giriyor. Aday adayı oldukları konuşulanlar da her geçen gün çoğalıyor. Ancak, aday adaylığını bir toplantı ile ilk açıklayan CHP’den Sabri Cebecik oldu. Diğer aday adayları sadece konuşuluyor.

İktidar partisinden aday adaylığı konuşulanların bir bölümü halen kamuda görev yapanlar. Bu partiden  basında ve sosyal medyada aday adayı olduğunu açıklayan iki kişi oldu. Ertan Mısırlı ve Sedat Çenesiz… Diğerleri, milletin dilinde…

CHP’den aday adayı olduğu söylenenlere her geçen yenileri ekleniyor. Onlar kamuda oldukları için isimlerini yazmak doğru olmaz. Ancak, hava ısınıyor ve süre giderek kısalıyor. Yani, demek istediğimiz adayların bir an önce açıklanması gerekir. Bir an önce açıklansın ki; adaylar çalışmalarına başlayabilsinler, projelerini toplumun bilgisine sunabilsinler, Bir başka deyişle Yeniceliyle tanışabilsinler. Mahalleleri öğrenebilsinler. Sorunları gündeme taşıyabilsinler.

Siyaset dışarıdan göründüğü gibi kolay bir iş değildir. Hele hele belediye başkanlığı zor bir iştir. Diken üstünde oturulan bir koltuktur. Oluvereyim demekle olmaz. Bilgi ister, birikim ister, vizyon ister, ufuk ister. Sevgi ister, saygı ister. Hırs ise, bunların düşmanıdır.

Aday adaylarına kolay gelsin diyoruz. Başarılar diliyoruz.