OMURGASIZLIK MUSTAFA AKAY

İnsan vücudunun dik durmasını sağlayan bir sistemdir omurga. Eğer omurganız yoksa, dik duramazsınız. Peki, omurgasızlık nedir? O da elbette dik duramama durumudur.

Yaşam insanları bir kuru yaprak gibi oradan oraya savurur. Ne kadar geleceğe ilişkin plan yapsanız da , bu savrulmayı önleyemezsiniz. Talih bazen sizin yüzünüze güler, hak etmediğiniz yerlere gelebilirsiniz. Ancak, bir saniye sonra ne  olacağınızı bilemezsiniz. Hiç öngöremediğiniz şekilde savrulmalarla karşılaşabilirsiniz.

Omurgasızlık sadece vücudun dik duramaması değildir. Aynı zamanda bir kişilik göstergesidir de…

Kişilikli  ve ilkeli insanlar, yaşamları boyunca dik durma çabasında olurlar.  Böyle  insanlara omurgalı insanlar denir.

Konjonktüre göre hareket eden insanlar ise, kılıktan kılığa girebilirler. Bu  düşüncelerin ve ilkelerin çıkara ve duruma göre değiştirilmesi anlamına gelir.

Siyasi çıkar ve gelecek için her biçime girebilenler aynen bukalemunlar gibidirler. Bilindiği gibi bukalemunlar renk değiştirme özelliğine sahiptirler. Bir insana bukalemun gibi dendiğinde;  çabucak bir şekilde tutum değiştiren ve durumu çıkarına göre ayarlayan kimse akıllara düşer.

Ve, elbette bu tanımlar bir insan için olumlu değildir.

Bu tür insanlar, zamanı gelince toplum içinde hoş bir seda ile anılmazlar. Paraları, pulları, hanları, apartmanları olsa bile.

Allah, kimseyi omurgasızlardan yapmasın.