TÜRK-ALMAN TİCARET ODASI GENEL SEKRETERİ ÖZOĞLU GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

TÜRK-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan ÖZOĞLU, beraberinde Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Filyos Vadi Projeleri İhtisas ve Danışma Kurulu Başkanı Ali KARAKAŞ olduğu halde ilçemize gelerek, gazetemizi ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında gazetemize açıklamalarda bulunan ÖZOĞLU; “18-19-20 Ekim 2018 tarihlerinde Batı Karadeniz Bölgesini kapsayan bir dizi ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu ziyaret kapsamında da bugün Yenice’ye geldik. Buradan da Karabük’e geçerek oradaki sanayicilerle bir araya geleceğiz. Çaycuma TSO’sı Yönetim kururlu Başkanı Zekai KAMİTOĞLU ve yönetim kurulu üyelerini, sanayicilerden,  Zeki YURTBAY, Yusuf GÜNAY, Ali KARAKAŞ ve oğulları Aytaş, Sertaş ve Güntaş KARAKAŞ’ı (Sandalye Fabrikası) Mete Yıkılmaz’ı (Seher tekstil mensucat) ziyaret ettik.” dedi.

14 Eylül 2018 tarihinde Almanya’nın Başşehri Berlin’de yapılan Türk-Alman Sanayi Odası Genel Kuruluna katıldıklarını belirten Sandalye Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ali KARAKAŞ’da; “Merkezi Almanya’da bulunan Odanın genel kuruluna Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Oda Başkanımız Zekai KAMİTOĞLU ile beraber katıldık. Toplantıda iki ülke arasındaki Sanayi ve ticari bağların artırılması için ortak çalışmalar yapılmasını istedik. Bu bağlamda, Sayın ÖZOĞLU’ da bizim bu teklifimize istinaden, Batı Karadeniz Bölgesini kapsayan bir gezi organize etti. Bu gezi sırasında, Türkiye ile Almanya arasında sanayi ve ticaretin daha çok geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alış verişinde bulunduk. Oldukça yararlı bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Türkiye ile Almanya arasında bir dostluk köprüsü kurulmasında bizim de bir nebze katkımız olsun istiyoruz. Özellikle FİLYOS VADİ PROJELERİ (liman başta olmak üzere endüstri bölgesi, Serbest Bölge, ağır sanayi ve Organize Sanayi Bölgesi ile Tarım OSB, Kastamonu’dan Adapazarı’na kadar Karadeniz kıyı şeridi arkeoloji ve Turizm ile ilgili) yapılabilecek çalışmalar üzerinde durduk.” dedi.

ÖZOĞLU ve KARAKAŞ, Yenice’den sonra Karabük’e gittiler ve orada da bazı sanayicilerle görüşmeler yaptılar. Daha sonra da, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen bir toplantıya katıldılar. ÖZOĞLU’na Ali KARAKAŞ tarafından Ihlamur Seyir Teras’ da gezdirildi.