BANU AVAR’DA ŞEKEN KANYONU’NA GELDİ

GAZETECİ-yazar Banu Avar, Türk Eğitim-Sen Karabük Şubesi’nin organizasyonuyla Karabük’e gelerek Kent Meydanı’ndaki Belediye Konferans Salonu’nda söyleşi yaptı.
Yazar-Gazeteci Banu Avar, Şeker Kanyonu’nda planlanan HES yapımına karşı mücadele sürdüren Yenicelilere destek vermek için cumartesi sabahı Şeker Kanyonu’na geldi. Burada Yenice Platformu ve vatandaşlar tarafından karşılanan Banu Avar’a Şeker Kanyonu hakkında platform üyesi İsmet Cebecioğlu tarafından bilgiler verildi. Banu Avar da, böylesine güzel bir doğaya kıymak ihanet olur. Bu haklı mücadelenizde yanınızda olduğumuzu söylemek ve destek vermek için Yenice’ye geldiğini söyledi. Banu Avar daha sonra Yenice Platformu ve vatandaşlarla Şeker Kanyonu’nda hatıra fotoğrafı çektirdi. Avar, daha sonra söyleşi yapmak üzere Zonguldak’a gitti.
Yazar-Gazeteci Banu Avar sosyal paylaşım sitesinde de fotoğraflı bir paylaşım yaparak; “Karabük Yenice Şeker Kanyonu ve Şimşir Deresi HES’lere kurban verilecek… Bitki çeşidi bakımından dünyanın sayılı yerlerinden biri bu kanyon.. Su samurlarından geyiklere kadar birçok hayvana ev sahipliği yapan Yenice Şeker Kanyonu için tüm vatanseverleri birlikte hareket etmeye çağırıyoruz!” dedi.